Ακτινοχειρουργική αντιμετώπιση βλαβών εγκεφάλου

CyberKnife

To CyberKnife είναι ίσως το πιο χρήσιμο σύγχρονο εργαλείο της ακτινοχειρουργικής για την αντιμετώπιση όγκων και άλλων παθολογικών εστιών τόσο στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη, όσο και στο υπόλοιπο σώμα.

Ως πηγή ακτινοβολίας χρησιμοποιεί έναν γραμμικό επιταχυντή παραγωγής ακτίνων Χ υψηλής ενέργειας και έχει τη δυνατότητα να ακτινοβολεί τον στόχο από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο ευέλικτος ρομποτικός του βραχίωνας, υποστηρίζεται από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος λαμβάνει από τον ψηφιακό τομογράφο ακτινογραφίες σε πραγματικό χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δημιουργεί μία τρισδιάστατη απεικόνιση του εγκεφάλου, εντοπίζει και χαρτογραφεί την παθολογική περιοχή με ακρίβεια δεκάτων του χιλιοστού και ακολουθεί η ακτινοβόληση.

Με τη μέθοδο αυτή, εξασφαλίζεται ότι η εκάστοτε δέσμη ακτινοβολίας βρίσκει ακριβώς τον στόχο της αποφεύγοντας ταυτοχρόνως να προσβάλλει τον όμορο φυσιολογικό ιστό.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΝΕΥΡΙΝΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ CYBERKNIFE - 3 & 9 MHNEΣ "ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ"
ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΝΕΥΡΙΝΩΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ CYBERKNIFE - 3 & 9 MHNEΣ "ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ"

Gamma Knife

Το Gamma Knife είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο της ακτινοχειρουργικής. Λειτουργεί με σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και ελεγχόμενων ρομποτικών τεχνικών.

Ως πηγή ακτινοβολίας το Gamma Knife χρησιμοποιεί το ραδιενεργό κοβάλτιο στέλνοντας ταυτόχρονα πολλαπλές δέσμες ακτινοβολίας στο στόχο.

Για την εφαρμογή θεραπείας με Gamma Knife είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός άκαμπτου πλαισίου κεφαλής το οποίο κρατάει ακίνητο το κρανίο ώστε να πραγματοποιηθεί μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης η ακριβής ενδοκρανιακή στόχευση της παθολογικής περιοχής.

Το Gamma Knife χρησιμοποιεί ταυτόχρονα 190 δέσμες ακτινοβολίας. Δεν χρειάζεται προετοιμασία προκειμένου να γίνει η εφαρμογή της τεχνικής και η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μία μόλις ημέρα.

Το Gamma Knife είναι ένα σύστημα ακτινοχειρουργικής που σε συνδυασμό με μία εξειδικευμένη ακτινοχειρουργική ομάδα, που έχει εμπειρία στον καθορισμό των ορίων ακτινοβολίας και της σωστής κατανομής της δόσης ακτινοβολίας, μπορεί να παρέχει στον ασθενή εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.