?>
Χρόνιος πόνος σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Χρόνιος πόνος σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Η προσέγγιση του χρόνιου πόνου στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, είναι πολυπαραγοντική. Γίνεται σε περιπτώσεις που δεν έχουν αποτέλεσμα η φαρμακευτική αγωγή και η κινησιοθεραπεία-φυσικοθεραπεία, ως ελάχιστα επεμβατική παρέμβαση για την αποφυγή ενός χειρουργείου ή ως τελική λύση μετά από χειρουργείο, το οποίο δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κατευθυνόμενη έγχυση φαρμάκου

Επισκληρίδιες – ενδοτρηματικές εγχύσεις

Τι είναι η επισκληρίδια – ενδοτρηματική έγχυση;

Η κατευθυνόμενη επισκληρίδια – ενδοτρηματική έγχυση είναι η χορήγηση μικρής ποσότητας στεροειδούς και μακράς διάρκειας αναισθητικού στο τρήμα από το οποίο βγαίνει μία οσφυϊκή ρίζα. Μειώνεται έτσι το οίδημα και η φλεγμονή γύρω από τη νευρική ρίζα, με αποτέλεσμα τη μείωση του πόνου.

Η τεχνική εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και υπό συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά και μπορεί να επαναληφθεί.

Ενδοαρθρικές εγχύσεις

Οι ενδοαρθρικές εγχύσεις εφαρμόζονται στις περιπτώσεις εκφυλισμού ή τραυματισμού μίας άρθρωσης της σπονδυλικής στήλης.

Τι είναι η ενδοαρθρική έγχυση;

Ενδοαρθρική έγχυση ονομάζεται η έγχυση κορτικοστεροειδούς φαρμάκου μακράς διάρκειας απευθείας στην αρθρική κάψα της άρθρωσης, με στόχο τους νευρικούς κλάδους που ευθύνονται για τη μεταφορά του πόνου.

Είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που γίνεται υπό τοπική αναισθησία και με ακτινοσκοπική καθοδήγηση και διαρκεί λίγα λεπτά.

Οι ενδοαρθρικές εγχύσεις παρέχουν άμεση αντιμετώπιση της φλεγμονής στο σημείο της βλάβης, σημαντική μείωση του πόνου και βελτίωση της κινητικότητας.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.