Τι είναι η κρανιοπλαστική;

Η κρανιοπλαστική συνιστάται για κρανιακά ελλείμματα, δηλαδή απώλειες κρανιακού σκελετού, ειδικά εάν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο των τριών εκατοστών.

Πρόκειται για επέμβαση αποκατάστασης του ελλείμματος του κρανιακού σκελετού, που έχει προκύψει είτε ως αποτέλεσμα τραυματισμού με απώλεια οστικών τμημάτων είτε λόγω προγενέστερης χειρουργικής επέμβασης αποσυμπιεστικής κρανιεκτομίας.

Είναι επέμβαση που πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται μετά την κρανιεκτομή, προκειμένου ο ασθενής να αποφύγει τον κίνδυνο λοίμωξης και για τη βελτίωση της νευρολογικής του εικόνας.

Στην περίπτωση που υπάρχει ήδη μετεγχειρητική λοίμωξη, συνιστάται η παράταση του χρόνου αποκατάστασης, που μπορεί να φθάσει και στους έξι μήνες μετεγχειρητικά.

Η κρανιοπλαστική προσφέρει προστασία στον εγκέφαλο από τυχαίες κακώσεις αφού ως εκείνη τη στιγμή προστατεύεται μόνο από το δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής.

Ταυτόχρονα επιταχύνει τη λειτουργική αποκατάσταση του ασθενούς καθώς επιφέρει ισορροπία της ενδοκράνιας πίεσης με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς.

Έχει όμως και συμβολή στην αισθητική αποκατάσταση, χρησιμοποιώντας το ίδιο το κρανιακό οστό που αφαιρέθηκε ή εξατομικευμένα συνθετικά εμφυτεύματα, που έχουν κατασκευαστεί συγκεκριμένα για τον κάθε ασθενή, στις ακριβείς διαστάσεις του εκάστοτε κρανιακού ελλείμματος. Εξασφαλίζεται τέλεια εφαρμογή και πραγματικά εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.