Μεθερπητική νευραλγία

Μεθερπητική νευραλγία
ΜΕΘΕΡΠΗΤΙΚΗ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ

Τι είναι η μεθερπητική νευραλγία;

Η μεθερπητική νευραλγία είναι μία επιπλοκή του έρπητα ζωστήρα, που προκαλεί σύνδρομο χρόνιου περιφερικού νευροπαθητικού πόνου.

Αν και στα αρχικά στάδια η μεθερπητική νευραλγία αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση αγωγής που περιλαμβάνει ισχυρά παυσίπονα, αντικαταθληπτικά και αντιεπιληπτικά, όταν γίνει ανθεκτική στα σχήματα της φαρμακευτικής αγωγής, είναι απαραίτητο να επιλεγεί η κατάλληλη επεμβατική θεραπεία.

Στις επεμβατικές θεραπείες συγκαταλέγονται:

  • οι τοπικές διηθήσεις
  • η νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες (RF)
  • η διατομή νευρικού αισθητικού κλάδου

Τι είναι οι τοπικές διηθήσεις;

Οι τοπικές υποδόριες διηθήσεις με διάλυμα τοπικών αναισθητικών και κορτικοειδούς απευαισθητοποιούν τους υποδοχείς του πόνου, προσφέροντας αισθητή μείωση του πόνου και σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής του ασθενή.

Τι είναι η νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες (RF);

Η νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες (RF) είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική, εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλής για τους ασθενείς με έντονη μεθερπητική νευραλγία.

Η νευρόλυση με ραδιοσυχνότητες (RF) γίνεται υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο στο περιφερικό νεύρο ή στα γάγγλια. Προηγουμένως έχουν εντοπιστεί οι ακριβείς συντεταγμένες τοποθέτησης της βελόνης θερμοπηξίας, η οποία εσωκλείει ένα ηλεκτρόδιο. Το ηλεκτρόδιο ενεργοποιείται προκαλώντας ελεγχόμενο καυτηριασμό.

Η χρήση της νευρόλυσης με ραδιοσυχνότητες (RF) για την αντιμετώπιση της μεθερπητικής νευραλγίας, έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τον ασθενή, καθώς μειώνει αισθητά ή εξουδετερώνει πλήρως τον πόνο.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.