Επεμβατική Αντιμετώπιση Κεφαλαλγίας

Η επεμβατική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας είναι απαραίτητη, μόνο όταν η συντηρητική αντιμετώπιση με φάρμακα δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η επεμβατική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας έχει στόχο τον αποκλεισμό της αποστολής των νευρικών ώσεων (των “μηνυμάτων” που παράγουν και μεταβιβάζουν τα νευρικά κύτταρα) προς τα γάγγλια των εγκεφαλικών συζυγιών και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι επεμβατικές τεχνικές εφαρμόζονται υπό τοπική αναισθησία. Με τη βοήθεια ακτινοσκοπικής καθοδήγησης, εξασφαλίζουν απόλυτη ακρίβεια εντοπισμού και στοχοποίησης της βλάβης.

Οι τεχνικές αυτές διαφέρουν κατά περίσταση και περιλαμβάνουν:

  • τον αποκλεισμό περιφερικών νεύρων
  • την εφαρμογή νευρόλυσης με ραδιοσυχνότητες (RF)
  • την νευροδιέγερση

Ο αποκλεισμός της αποστολής των νευρικών ώσεων έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνιος πόνος και να βελτιωθεί η καθημερινότητα του ασθενή, χωρίς να χρειάζεται πλέον ισχυρά παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη, όπως πριν από την επέμβαση.

Τι είναι η κεφαλαλγία;

Η κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα υγείας και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα έχουν πονοκέφαλο κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Σε ορισμένους ανθρώπους η κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι συχνή και έχει σταθερό τρόπο εμφάνισης.

Η πιο συνηθισμένη μορφή κεφαλαλγίας είναι η κεφαλαλγία τάσης και η ημικρανία.

Οι κεφαλαλγίες πολλές φορές επηρεάζουν την καθημερινότητα του ασθενούς και έχουν επιπτώσεις στην κοινωνική και εργασιακή του ζωή, αλλά και τις προσωπικές του σχέσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας δεν είναι απλή, καθώς μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρής ασθένειας.

 

Οι κεφαλαλγίες κατηγοριοποιούνται σε πολλές διαφορετικές ομάδες με βασική ταξινόμηση σε πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.