Χρόνιος πόνος της σπονδυλικής στήλης λόγω εκφυλιστικής δισκοπάθειας

Η εκφύλιση του δίσκου προκαλεί χρόνιο πόνο και η δισκοπλαστική με discogel αποτελεί μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπισή του. 

Τι είναι η δισκοπλαστική με discogel;

Η διαδερμική δισκοπλαστική με τη χρήση discogel είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται για τη θεραπεία της δισκοπάθειας είτε αυτή οφείλεται σε δισκοκήλη είτε σε εκφυλισμό μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Στη δισκοπλαστική με discogel, μέσω μίας λεπτής βελόνης χορηγείται στον πυρήνα του μεσοσπονδύλιου δίσκου ένα διάλυμα σε μορφή gel. Το gel αυτό μπλοκάρει τους αλγοϋποδοχείς, σφραγίζει τις ρωγμές του ινώδους δακτυλίου και περιορίζει τη φλεγμονή στο κέντρο του δίσκου, μακριά από τις νευρικές ρίζες.

Η δισκοπλαστική με τη χρήση discogel θεωρείται μία ριζική αντιμετώπιση της δισκοπάθειας, καθώς συρρικνώνει την κήλη και επιδιορθώνει τον ινώδη δακτύλιο. Είναι μία αναίμακτη επέμβαση , που γίνεται υπό συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο και εκτελείται υπό τοπική ή γενική αναισθησία.

Ro ΟΜΣΣ face-alif Ο5_Ι1 + DISCOGEL O1_O2,O2_O3
Ro ΟΜΣΣ face-alif Ο5_Ι1 + DISCOGEL O1_O2,O2_O3

Διαρκεί περίπου 30 λεπτά και ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα.

Τα αποτελέσματα της δισκοπλαστικής με discogel είναι εξαιρετικά σε επιλεγμένες περιπτώσεις ασθενών με σχετικά μικρές δισκοκήλες. Η σωστή προεγχειρητική αξιολόγηση του ασθενούς, είναι η πιο σπουδαία παράμετρος για το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής νιώθει άμεσα τη μείωση του πόνου και σε 2-3 εβδομάδες υπάρχει πλήρης αποκατάσταση.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.