?>

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Τι είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα;

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι “φλεγμονή των ιστών” εντός του καρπιαίου σωλήνα, που έχει ως αποτέλεσμα τη συμπίεση του μέσου νεύρου και την πρόκληση πόνου στον καρπό και στα τρία πρώτα δάχτυλα του χεριού (αντίχειρας, δείκτης, μέσος).

Ποια είναι η νευροχειρουργική αντιμετώπιση του καρπιαίου σωλήνα;

Στις περιπτώσεις που οι συντηρητικές θεραπείες (χρήση νάρθηκα ακινητοποίηση, φαρμακευτική αγωγή με παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη, τοπική έκχυση κορτιζονούχου σκευάσματος) δεν είναι αποτελεσματικές, θεωρείται απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόνιμης βλάβης.

Η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται είναι ελάχιστα επεμβατική. Μέσω μιας μικρής τομής, ο νευροχειρουργός εκτελεί διατομή του εγκαρσίου συνδέσμου πάνω από το μέσο νεύρο, επιτυγχάνοντας την απελευθέρωση του νεύρου από την ασκούμενη τοπική πίεση.

Η επέμβαση διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά και ο ασθενής βγαίνει από το νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα αισθητά με την υποχώρηση των συμπτωμάτων και η οριστική επαναφορά στο φυσιολογικό επέρχεται εντός 10-15 ημερών.

Αποσυμπίεση Ωλενίου Νεύρου

Τι είναι η χρόνια νευρίτιδα;

Η ωλένια νευρίτιδα (σύνδρομο ωλένιας νευρίτιδας) είναι η φλεγμονή του ωλενίου νεύρου, που προκαλείται όταν δέχεται πίεση ή ερεθίζεται το ωλένιο νεύρο στην εσωτερική περιοχή του αγκώνα.

Το ωλένιο νεύρο είναι ένα από τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους αυτόχθονες μυς του χεριού, την αισθητικότητα και κάμψη των δύο τελευταίων δαχτύλων, την ακριβή κινητικότητα όλων των δαχτύλων, συμβάλλει στο σφίξιμο της γροθιάς και στο σταθερό πιάσιμο αντικειμένων.

Τα πλέον συνήθη συμπτώματα της ωλένιας νευρίτιδας είναι ο πόνος ή το μούδιασμα, στο μικρό δάκτυλο και στον παράμεσο, κυρίως όταν λυγίζει ο αγκώνας. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις η συμπίεση του ωλένιου νεύρου γίνεται στον καρπό.

Το σύνδρομο ωλένιας νευρίτιδας εμφανίζεται συχνά σε όσους κάνουν χειρωνακτική εργασία ή εργασία που απαιτεί πληκτρολόγηση.

Η συμπίεση του ωλένιου νεύρου μπορεί να οφείλεται σε ανατομικά ή παθολογικά αίτια, όπως η τριβή από οστεόφυτα, το γάγγλιο και οι ανατομικές ιδιαιτερότητες.

Χειρουργική αντιμετώπιση ωλένιας νευρίτιδας

Η ωλένια νευρίτιδα αντιμετωπίζεται χειρουργικά με την αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου.

Τι είναι η ενδοσκοπική νευρόλυση;

Η χειρουργική αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου γίνεται με ενδοσκοπική νευρόλυση. Μέσω μιας μικρής τομής, ο νευροχειρουργός εισέρχεται ενδοσκοπικά και αντιμετωπίζει τη βλάβη.

Είναι μία τεχνική με άμεσα αποτελέσματα και πλήρη αποθεραπεία εντός 10-15 ημερών.

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και ότι για κάθε ασθενή η ιδανική θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη. Είμαι στη διάθεσή σας.